Contact

Wat kunnen wij voor u doen bij slaapproblemen?

Eerst wordt in kaart gebracht of er problemen zijn bij inslapen, doorslapen of bij vroeg wakker worden. Ook wordt gekeken naar wat u precies uit de slaap houdt. Is dat pijn, zijn het zorgen, ligt het kussen niet goed of bent u gewoon klaarwakker?

 

Vervolgens wordt samen met u een gemiddelde dag doorgenomen, want de dingen die gedurende de dag gebeuren, hebben invloed op de nacht. Er kunnen veel redenen zijn die het slapen ’s nachts lastig maken. Samen filteren we de belangrijkste invloeden eruit en daarmee gaan we aan de slag. Vaak is het zo dat je gezond slaapgedrag voor overdag moet aanleren, om ’s avonds de slaap te kunnen vatten.

Een voorbeeld

Een vrouw van 33 heeft sinds 2 jaar problemen met inslapen en daardoor weinig energie overdag. Samen met de vrouw is gekeken naar hoe haar werkdag eruit ziet. Hierbij bleek o.a. dat de vrouw eigenlijk nooit de tijd nam voor een pauze. ’s Avonds en in het weekend spreekt ze vaak met mensen af en heeft ze 2 vaste activiteiten.

In de behandeling is daarom gestart met pauzes inplannen. Hoewel ze het eigenlijk heerlijk vond om zo druk te zijn, merkte ze toch dat ze de pauzes juist fijn vond. Het gaf ruimte om even afstand te nemen. Ook zag ze in dat er voordien eigenlijk helemaal geen tijd was om tot rust te komen.

Naast het aanpassen van pauzes heeft de vrouw ook tips gekregen voor het meer rust inbouwen, en verschillende ontspanningsoefeningen die ze kon gebruiken bij het gaan slapen. Na 2 maanden had ze deze niet meer nodig en sliep ze steeds vaker goed in. Naast meer rust, had ze ook meer energie.