Contact

Thea Kooiman

Sinds 2009 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck in Groningen. Daarnaast ben ik in 2012 afgestudeerd als Bewegingswetenschapper. Tijdens deze studie heb ik mij verdiept in bewezen effectieve behandelingen voor mensen met artrose.

Momenteel werk ik naast mijn werk in de praktijk ook als onderzoeker bij de Hanzehogeschool Groningen. Dit onderzoek richt zich op de inzet van eHealth, waaronder moderne beweegmeters (activity trackers) binnen de gezondheidszorg. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport zoals wandelen, hardlopen, bootcamp en yoga.

Het geeft mij veel voldoening om te zien dat door middel van oefentherapie veel bereikt kan worden voor mensen die klachten of beperkingen ervaren tijdens hun dagelijkse bezigheden. Ik doe mijn werk dan ook met veel plezier!

Brigit Batterman

Ik hou van mijn vak!

Met Oefentherapie Mensendieck kan ik u namelijk leren om uw lichaam beter te gebruiken, waardoor klachten afnemen of verdwijnen. Hierdoor lukt het om de dingen die voor u belangrijk zijn qua werk, sport, hobby of huishouden weer op te pakken en met plezier te doen. Ik vind het fijn dat ik hieraan een bijdrage kan leveren!

Het mooie aan mijn vak is dat mensen kunnen leren om zelf iets aan de klachten te doen en dat zonder hulpmiddelen. Je gebruikt gewoon je eigen lichaam om te oefenen.

In onze praktijk maak ik je bewust van hoe je tot nu toe bewoog en geef ik je inzicht waardoor je klachten zijn ontstaan. Vervolgens leer je hoe je dit anders kunt doen. Het motto van Oefentherapie Mensendieck is dan ook:

zelf zien - zelf voelen – zelf ervaren en zelf doen!

Sinds 2005 ben ik werkzaam in dit mooie vak. Eerst in Beilen, Delfzijl en Appingdam en sinds 2016 in Groningen. Vanaf september 2018 werk ik samen met collega Thea Kooiman in het gezondheidscentrum Hoendiep.

Contactgegevens

Gezondheidscentrum Hoendiep
Hoendiep 1
9718 TA Groningen

050 - 364 58 07
info@oefentherapiehoendiep.nl