Contact

Thea Kooiman

Sinds 2009 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck in de mooie stad Groningen. Daarnaast ben ik in 2012 afgestudeerd als bewegingswetenschapper.

Binnen mijn werk als oefentherapeut heb ik mijn aantekening tot leefstijlcoach behaald, en begeleid ik vanuit deze rol mensen binnen de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), in nauwe samenwerking met een diƫtist. Ook behandel ik graag mensen met gewrichtsklachten, zoals heup- knie- of rugklachten, en ben ik mij verder aan het specialiseren in het behandelen van mensen met bekkenklachten (al dan niet gerelateerd aan de zwangerschap).

Naast mijn werk als oefentherapeut heb ik ook onderzoek gedaan aan de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen naar de gezondheidseffecten van van e-health, zoals beweegsensoren en beweegapps. Momenteel werk ik parttime voor de beroepsvereniging van oefentherapeuten, waar ik me met name bezig hou met het ontwikkelen van richtlijnen.

Het geeft mij veel voldoening om te zien dat door middel van oefentherapie veel bereikt kan worden voor mensen die klachten of beperkingen ervaren tijdens hun dagelijkse bezigheden. Ik doe mijn werk dan ook met veel plezier!

Annemieke Versteegen

Hallo ik ben Annemieke Versteegen: Oefentherapeut Mensendieck, psychosomatisch oefentherapeut slaapoefentherapeut en leefstijlcoach.

Vanaf 1 januari werk ik samen met Thea Kooiman in de praktijk Oefentherapie Hoendiep.

Ik ben van oorsprong een Groningse en had na de Mensendieck-opleiding tientallen jaren een drukke praktijk in de randstad. Tot ons geluk zijn we nu terug en wonen we in een boerderijtje op de Gronings-Friese grens.

Als geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut zie ik graag patiënten met diverse spanningsklachten, slaapproblemen, SOLK en burn-out. Ik ben gewend om goed samen te werken binnen de eerstelijn met artsen en vaak ook met hun POH-GGZ. Mijn aanpak is gedragsmatig gecombineerd met ontspanningstherapie, ervaringsoefeningen en ademhaling.

Als erkend slaapoefentherapeut kan ik volwassenen en kinderen vaak met zes behandelingen beter leren slapen. Uiteraard help ik ook graag mensen met houdingsproblematiek, neurologische klachten of artrose. Samen met Thea Kooiman wil ik de combi oefentherapeut-leefstijlcoach een leuke invulling gaan geven in Groningen. Ik vind het erg leuk om in Groningen te gaan werken.

Contactgegevens

Gezondheidscentrum Hoendiep
Hoendiep 1
9718 TA Groningen

050 - 571 71 57
info@oefentherapiehoendiep.nl