Contact

Thea Kooiman

Sinds 2009 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck, waarbij ik gewerkt heb in verschillende praktijken in Groningen. Daarnaast ben ik in 2012 afgestudeerd als bewegingswetenschapper.

Naast mijn werk als oefentherapeut heb ik aan de Hanzehogeschool Groningen een promotietraject afgerond naar de gezondheidseffecten van e-health, waaronder moderne beweegmeters (activity trackers). Hierdoor is mijn interesse verder opgeschoven richting leefstijl en beweegstimulering, en heb ik mijn aantekening tot leefstijlcoach behaald. Vanaf 2020 begeleid ik daarom ook vanuit deze rol mensen binnen de gecombineerde leefstijl interventie (GLI), in samenwerking met een diëtist.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport zoals wandelen, hardlopen, bootcamp en yoga.

Het geeft mij veel voldoening om te zien dat door middel van oefentherapie veel bereikt kan worden voor mensen die klachten of beperkingen ervaren tijdens hun dagelijkse bezigheden. Ik doe mijn werk dan ook met veel plezier!

Hadewych Appeldorn

In 1980 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar / Mensendieck aan de Hogeschool Utrecht. In de jaren daarna heb ik op verschillende plekken gewerkt; eerst in een verpleeghuis, daarna in m’n eigen praktijk.

Ik houd erg van mijn vak en mijn focus is op ademhaling en ontspanning komen te liggen. Daarom heb ik me verder geschoold op dit gebied.

Brigit Batterman

Ik hou van mijn vak!

Met Oefentherapie Mensendieck leert u uw lichaam beter te gebruiken, waardoor klachten afnemen of verdwijnen. Hierdoor lukt het om de dingen die voor u belangrijk zijn qua werk, sport, hobby of huishouden weer op te pakken en met plezier te doen. Ik vind het fijn dat ik al 15 jaar hieraan een bijdrage kan leveren!

Het mooie aan mijn vak vind ik dat ik mensen kan leren om zelf iets aan de klachten te doen en dat veelal zonder hulpmiddelen. Je gebruikt gewoon je eigen lichaam om te oefenen, gewoon thuis, op school, op het werk, tijdens hobbies of sporten.

In onze praktijk wordt je je bewust van hoe je beweegt en waarom dit klachten geeft. Vervolgens leer je op een andere manier te bewegen: te zitten, te lopen, te tuinieren, te sporten etc. Onder mijn begeleiding ben je dus vooral zelf aan het ontdekken, voelen en oefenen in de praktijk en je past dit thuis gelijk toe! Het motto van Oefentherapie Mensendieck is dan ook:

zelf zien - zelf voelen – zelf ervaren en zelf doen!

Contactgegevens

Gezondheidscentrum Hoendiep
Hoendiep 1
9718 TA Groningen

050 - 364 58 07
info@oefentherapiehoendiep.nl

Openingstijden

Maandag 08:30 - 19:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:30
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag Op afspraak