Contact

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Cesar / Mensendieck is een paramedische behandelmethode, die zich richt op het behandelen van lichamelijke klachten, al dan niet ten gevolge van een lichamelijke aandoening.

Uitgangspunt van de therapie is dat de therapeut samen met de patiënt op zoek gaat naar de oorzaak van de klachten. Deze ligt vaak in een ongunstige houding of manier van bewegen, maar wij kijken ook naar andere factoren die mee kunnen spelen bij uw klachten, zoals werkdruk. Binnen de therapie kijken wij altijd naar wat voor u écht belangrijk is. U krijgt hierbij inzicht in uw klachten, u krijgt oefeningen mee en u leert uw houding en manier van bewegen duurzaam te verbeteren. Op deze manier krijgt u grip op uw klachten en kunt u ze voorkomen in de toekomst.

Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen en ouderen. Op de website van onze beroepsvereniging kunt u meer informatie vinden over oefentherapie Cesar/Mensendieck.

Hoe wordt uw klacht behandeld?

In het menu op deze pagina vindt u meer informatie over de behandelwijze bij uw specifieke klacht. Verder geven we bij elke klacht een voorbeeld uit de praktijk.

Een gemiddelde behandeling duurt tussen de 6 en 9 behandelsessies van een half uur. De intake duurt ongeveer 45 minuten.

Online ondersteuning

Wanneer u bij ons in behandeling bent kunt u ook ondersteund worden met een online oefenprogramma. U krijgt dan een eigen account op het programma Physitrack, waar u uw oefeningen kunt terugzien in filmpjes. Ook kunt u een Fitbit lenen bij ons. Hiermee krijgt u inzicht in uw beweeggedrag en kunt u ook indien nodig doelen stellen om meer te gaan bewegen. U krijgt daarbij hulp van ons.

Staat uw klacht er niet tussen?

Wanneer uw klacht niet beschreven staat of u niet zeker weet welke vorm van klachten u heeft kunt u contact opnemen. Dit kan telefonisch op 050 - 364 58 07 of via e-mail naar info@oefentherapiehoendiep.nl. Ook is het mogelijk om contact op te nemen middels het contactformulier op de contactpagina.