Contact

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Cesar / Mensendieck is een paramedische behandelmethode, die zich richt op het behandelen van lichamelijke klachten, al dan niet ten gevolge van een lichamelijke aandoening.

Uitgangspunt van de therapie is dat de therapeut samen met de patiƫnt op zoek gaat naar de oorzaak van de klachten. Deze oorzaak ligt vaak in een ongunstige houding of manier van bewegen. Binnen de therapie leert u om uw houding en manier van bewegen te verbeteren, om op die manier uw klachten aan te pakken. Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen en ouderen. Op de website van onze beroepsvereniging kunt u meer informatie vinden over oefentherapie Cesar/Mensendieck.


Hoe wordt uw klacht behandeld?

In het menu op deze pagina vindt u meer informatie over de behandelwijze van uw klachten. Verder geef we bij elke klacht een voorbeeld van een behandeling.

Een gemiddelde behandeling duurt tussen de 6 en 9 behandelsessies van een half uur. De intake duurt ongeveer 45 minuten.


Online oefeningen

Wanneer u bij ons in behandeling bent kunt u ook online ondersteuning krijgen. e-Vitality is een online platform, waarop u een eigen account krijgt. Op dit account kunt u vervolgens de oefeningen die u in de praktijk gekregen heeft nog eens rustig terugzien.

Ook kunt u informatiedocumenten lezen over uw klachten, via een e-consult vragen aan ons stellen, een logboek bijhouden, en uw eigen voortgang in de gaten houden. Wanneer u een Fitbit stappenteller heeft kunt u deze ook koppelen met het platform.


Staat uw klacht er niet tussen?

Wanneer uw klacht niet beschreven staat of u niet zeker weet welke vorm van klachten u heeft kunt u contact opnemen. Dit kan telefonisch op 050 - 364 58 07 of via e-mail naar info@oefentherapiehoendiep.nl. Ook is het mogelijk om contact op te nemen middels het contactformulier op de contactpagina.