Contact

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Cesar / Mensendieck is een paramedische behandelmethode die zich richt op het behandelen van lichamelijke klachten en problemen in het dagelijks functioneren, al dan niet ten gevolge van een lichamelijke aandoening.

Uitgangspunt van de therapie is dat we samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Binnen de therapie kijken wij altijd naar wat voor jou ├ęcht belangrijk is.

Wat houdt de behandeling bij de oefentherapeut in?

Tijdens de intake wordt jouw persoonlijke situatie, dagelijkse activiteiten en bewegingsmogelijkhedenin kaart gebracht. Het behandeltraject sluit zoveel mogelijk aan op jouw hulpvraag. Waar mogelijk en gewenst overleggen we met je (huis)arts of andere betrokken zorgverleners.

In het menu op deze pagina vind je meer informatie over de behandelwijze bij jouw specifieke klacht. Verder geven we bij elke klacht een voorbeeld uit de praktijk.

Jij speelt een actieve rol in de behandeling

Samen met jou wordt het behandeldoel bepaald. In de behandeling sta jij steeds centraal, niet de klacht of de aandoening. Er wordt vooral naar jouw mogelijkheden gekeken en je wordt actief betrokken bij de behandeling.

Samen nemen we alle invloedsfactoren onder de loep

De oefentherapeut onderzoekt samen met jou welke wisselwerking er bestaat tussen jouw gezondheidsklachten en je leefstijl en dagelijkse bezigheden. Je krijgt uitleg, oefeningen, advies en tips voor het verbeteren van je houding en manier van bewegen en je leert je eigen lijf beter kennen. Optimaal bewegen, ook op de lange termijn, is het doel. Op deze manier krijg je grip op je klachten en kun je ze voorkomen in de toekomst.

Online ondersteuning

Wanneer je bij ons in behandeling bent kun je ook ondersteund worden met een app of online account. Je krijgt dan toegang tot een eigen online oefenprogramma, waar je je oefeningen kunt terugzien in filmpjes. Ook kun je een Fitbit lenen bij ons. Hiermee krijg je inzicht in hoeveel je beweegt en kun je indien nodig doelen stellen om meer te gaan bewegen. Wij adviseren je hier graag bij.