Contact

Wat kunnen wij voor u doen bij hoofdpijn?

Bij het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek kijken wij samen met u waardoor er bij u hoofdpijnklachten optreden. We bespreken tijdens welke dagelijkse activiteiten u last heeft en hoe het gaat met zaken als werkdruk, pauzes en ontspanning. Ook bekijken we onder andere uw houding en nekstand. In de behandeling kunnen er vervolgens oefeningen gegeven worden die de spierspanning in uw nek en aanhechtingen aan het achterhoofd kunnen verminderen.

 

Deze kunt u ook thuis of op het werk toepassen, zodat de klachten afnemen. Vervolgens worden de factoren die mogelijk bijdragen aan uw hoofdpijn aangepakt, bijvoorbeeld uw (werk)houding, nekstand of spierbalans.

Een voorbeeld

Een vrouw van 42 jaar heeft regelmatig hoodpijnklachten, en iets minder frequent migraine. Zij heeft een afwisselende baan, welke in sommige perioden erg druk is.

Uit onderzoek kwam dat wanneer zij in drukke perioden vaak telefoneert en tegelijkertijd achter haar computer werkt, dit in een ongunstige houding gebeurt. Ook bleken haar werkplekinstellingen ongunstig te zijn; haar bureau en computerscherm stonden te hoog waardoor de vrouw vaak met een knik in haar nek achter de computer zat.

In de behandeling zijn tips gegeven hoe de vrouw haar hoofdpijn kan voorkomen. Ook zijn haar houding en werkplek aangepast. Na 10 behandelingen had de vrouw aanzienlijk minder vaak last van haar hoofdpijn en was de frequentie van haar migraine-aanvallen afgenomen. Haar migraine-aanvallen waren ook minder heftig dan voorheen.