Contact

Wat kunnen wij voor u doen bij knieklachten?

Bij de eerste afspraak (het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek) onderzoeken we samen met u waar uw knieklachten vandaan komen en zullen we een aantal specifieke testen doen. In de behandeling krijgt u vervolgens oefeningen die voor uw klachten van belang zijn.

Doordat de oorzaken van knieklachten erg kunnen verschillen, verschilt ook de behandeling. Voor de ene persoon kunnen stabiliserende en balansoefeningen van belang zijn, terwijl bij de andere persoon juist de soepelheid of het optimaliseren van de kniestand in het dagelijkse leven van belang is.

 

Doordat we niet gespecialiseerd zijn in acute knieblessures, overleggen wij in dat geval altijd met u en zullen we u in de meeste gevallen doorsturen naar een gespecialiseerde (sport)fysiotherapeut.

Onze behandeling is dus in de meeste gevallen gericht op knieklachten die geleidelijk zijn ontstaan, al dan niet tijdens het sporten.

Een voorbeeld

Een vrouw van 27 jaar heeft steeds vaker last van het feit dat ze haar knie ‘verdraait’. Wanneer dit gebeurt kan ze een tijdje haar knie nauwelijks buigen, en kan ze daarom moeilijk lopen, bukken, zitten enz..

Uit onderzoek bleek dat de vrouw een instabiele knie had, waarbij vooral de knieschijf te veel ruimte kreeg. Tijdens het dansen en andere dagelijkse houdingen en bewegingen werd de knie veelvuldig ongunstig belast. Wanneer de vrouw haar knie verdraaide was er dan ook sprake van een lichte verschuiving van de knieschijf.

In de behandeling is veel aandacht besteed aan het versterken van spieren rondom de knie, en aan het inoefenen van de knie gunstiger belasten. Na 14 behandelingen kon de vrouw zelfstandig voorkomen dat ze haar knie opnieuw verdraait.