Contact

Algemene informatie

Je kunt ook zonder verwijzing van een arts een afspraak maken. Wij doen bij de eerste afspraak dan een screening, of je met jouw klachten bij ons op de goede plek bent. Bij de eerste afspraak wordt om een legitimatie gevraagd. Verder is het handig om een grote handdoek en makkelijk zittende (sport)kleding mee te nemen.

Behandeling aan huis

Een behandeling aan huis is mogelijk wanneer je vanwege leeftijd of aandoening niet in staat bent om naar de praktijk te komen.

Kwaliteit

Beide therapeuten zijn zowel hbo- als master geschoold en zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Wij blijven up-to-date door het regelmatig volgen van bij- en nascholingen en door te participeren in inter- en multidisciplinaire overleggen.

Klachtregeling

Oefentherapie Hoendiep is aangesloten bij de klachten en geschillenregeling Paramedici. Lees hier meer over de klachtregeling.

Bescherming van persoonsgegevens

Wij voldoen aan de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) welke sinds 25 mei 2018 van toepassing is. Lees hier meer over hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Kosten en vergoedingen

Voor volwassenen wordt Oefentherapie Cesar/Mensendieck vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het hangt van je aanvullende verzekering af hoeveel behandelingen vergoed worden. Klik hier voor een overzicht van vergoedingen voor oefentherapie door alle zorgverzekeraars. Voor verzekerden tot 18 jaar wordt de therapie vanuit de basisverzekering vergoed.

Heb je een chronische aandoening? Vanaf de 21e behandeling wordt Oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Klik hier om te controleren of je aandoening vanuit de overheid is gekenmerkt als chronisch. Wanneer je bijvoorbeeld een totale heup- of totale knieoperatie hebt ondergaan, geldt er tijdelijk een chronische indicatie.

Mensen met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen twaalf behandelingen oefentherapie vergoed vanuit het basispakket.

Alle behandelingen worden rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gedeclareerd. Je krijgt van deze behandelingen dus geen factuur. Wanneer je geen behandelingen (meer) vergoed krijgt vanuit de basis- of aanvullende verzekering krijg je een factuur toegestuurd. In de kolom hiernaast vind je de tarieven voor 2023.

 

Tarieven
Intake en onderzoek
  •     na screening
  •     na verwijzing
 
  • € 52,50
  • € 52,50
Reguliere behandelzitting € 37,50
Behandeling psychosomatische oefentherapie € 47,50
Reguliere behandelzitting aan huis of op de werkplek € 52,50
Behandeling psychosomatische oefentherapie aan huis € 57,50
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek € 55,00
Verzuimtarief € 30,00