Contact

Wat kunnen wij voor u doen bij reuma?

Wanneer u bij ons in behandeling komt met reumatische klachten, zullen wij allereerst een intakegesprek voeren en bekijken welke problemen u door de klachten in het dagelijks leven ondervindt. Vervolgens zullen wij in het onderzoek kijken hoe u deze activiteiten uitvoert. Ook zullen we in kaart brengen hoeveel u beweegt en hoe sterk uw spieren zijn. Vervolgens zullen we een persoonlijk behandelplan opstellen.

Binnen de therapie leert u om uw gewrichten zo gunstig mogelijk te belasten tijdens dagelijkse activiteiten die u veel verricht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; het staan, gaan zitten en opstaan, een pan optillen, een pen vasthouden, uit bed komen, op de fiets of in de auto stappen, lopen of het bukken.

 

Indien nodig zullen we ook oefeningen geven voor het verbeteren van de spierkracht en stabiliteit van de gewrichten. Op deze manier zal de belastbaarheid omhoog gaan.

Het aannemen of blijven handhaven van een actieve leefstijl is van groot belang bij reuma. Dit zal een belangrijk onderdeel van de therapie zijn. Daarbij zal ook uw voedingspatroon doorgenomen worden. Indien nodig zullen wij u doorsturen naar een diƫtist voor advisering over de juiste voeding bij reuma.